Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Počele prijave za XVII. Etnokamp

Disnotor i prelo    
Disnotorski
opet stigli dani
stegla zima
isto ko i lani.

Snig se bili
a severac duva
šiba odžak
koji salaš čuva.

Nit je zima, a i kad jeste nisu više tako hladne zime, al to nije razlog da se u ovogodišnjem 17. Etnokampu Hrvatske čitaonice ne prisjetimo kako je to nekad bilo kad su bili disnotori i prela.

Pod odžakom 
vrljike su pune
divenica
kogod guste šume.

I prisolje
privodi se kraju,
svi s radošću
večeru čekaju.

U peći se 
krumpirača peče,
stiže eto – 
disnotorsko veče.
(Nedeljka A. Šarčević: Disnotor i prelo)

Kako godišnje doba nije prepreka da u Etnokampu bude neka zimska tema, ne propustite ovu jedinstvenu priliku i prijavite se na ovogodišnji Etnokamp Hrvatske čitaonice koji će biti održan od 12. do 16. kolovoza u Domu DSHV-a u Subotici. Bit će zabavno, edukativno i za pamćenje, a najavljuju i neka iznenađenja. Tko zna, možda se okušate u nekom od poslova na disnotoru ili prelu. Stoga, osigurajte sebi mjesto na vrijeme jer je broj polaznika ograničen. Prijave se primaju do popunjenja predviđenog broja, odnosno do 2. kolovoza, putem telefona, vibera ili whats up-a: 069-101-70-90 ili na e-mail: bernadica@gmail.com. Etnokamp je namijenjen učenicima osnovnoškolske dobi, a cijena petodnevnog aranžmana je svega 1.200 dinara i ako netko nije u mogućnosti platiti ovaj iznos to svakako nije prepreka za sudjelovanje u etnokampu. 
Vidimo se!
B. I. 

Najava događaja

27.07.2024 - Natjecanje u pucanju bičeva

UBH Dužijanca organizira natjecanje u pucanju bičevima u subotu, 27. srpnja, na njivi pokraj župne crkve u Đurđinu. Početak manifestacije je u 18 sati.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika